Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Οκτώ tips για να αγοράσετε το σωστό κοστούμι


Το κοστούμι είναι ένα από τα σημαντικότερα αντικείμενα ρουχισμού στην γκαρνταρόμπα κάθε άντρα. Η γνωστή αντρική ιστοσελίδα askmen το γνωρίζει πολύ καλά αυτό και μοιράζεται μαζί σας οκτώ συμβουλές για να είστε σίγουροι πως έχετε κάνει τη σωστή αγορά όσον αφορά το κοστούμι σας. Δείτε ποιες είναι παρακάτω.

1. Διαλέξτε προσεκτικά το ύφασμα
 
Σιγουρευτείτε πως έχετε διαλέξει το σωστό ύφασμα για τη χρήση του κοστουμιού. Αν δηλαδή σκοπεύετε να φοράτε καθημερινά το κοστούμι σας στη δουλειά, φροντίστε να επιλέξετε ύφασμα το οποίο να «ανοίγει» εύκολα, έτσι ώστε να αισθάνεστε χαλαροί φορώντας το.

2. Προσοχή στο μέγεθος του πέτου
 
Επιλέξτε το μέγεθος του πέτου που να ταιριάζει στο παρουσιαστικό σας. Εφόσον, για παράδειγμα, έχετε μικρούς ώμους, μην διαλέξετε κοστούμι με μεγάλο πέτο, καθώς αυτό θα κάνει τους ώμους σας να φαίνονται ακόμα μικρότεροι.

3. Επιλέξτε προσεκτικά τα κουμπιά
 
Προτιμήστε κουμπιά φτιαγμένο από αληθινό κέρατο. Τα αυθεντικά κουμπιά προσδίδουν κύρος στο κοστούμι σας και δείχνουν πως έχετε κάνει την προεργασία σας πριν την αγορά.

4. Προσοχή στα μαύρα υφάσματα
 
Πριν πραγματοποιήσετε την αγορά σας, κοιτάξτε πως φαίνεται το μαύρο κοστούμι σας κάτω από φως δωματίου, αφού ορισμένα μαύρα υφάσματα μπορεί να καφετίζουν υπό το φως της λάμπας.

5. Φανταχτερά υφάσματα
 
Δεν είναι για τον καθένα. Εφόσον είστε εύσωμοι, αποφύγετε τα φανταχτερά χρώματα στο ύφασμα του κοστουμιού σας, καθώς αυτά θα προβάλλουν περισσότερο απ’ όσο θέλετε.

6. Το απλό είναι και καλό
 
Μην υπερβάλλετε όταν έρθει η ώρα για την επιλογή του κοστουμιού σας, προσθέτοντας χρωματιστές ραφές, φουσκωτές βάτες ή βελούδινες λεπτομέρειες στο κολάρο σας. Διατηρείστε ένα λιτό και απλό στιλ που θα σας κάνει να δείχνετε σοβαροί και μετρημένοι.

7. Επιλογή γιλέκου
 
Ζητήστε από τον ράπτη σας να τοποθετήσει το άνοιγμα του γιλέκου λίγο χαμηλότερα από το κανονικό, έτσι ώστε να αποφορτίσετε την ήδη υπερφορτωμένη περιοχή του λαιμού.

8. Επενδύστε στην ποιότητα
 
Εφόσον θα ξοδέψετε χρήματα για ένα αντικείμενο ρουχισμού, κάντε το για το κοστούμι σας. Πηγαίντε το σε έναν ειδικό να το ράψει στα μέτρα σας και διαλέξτε ένα όμορφο και ποιοτικό ύφασμα που θα αντέξει στον χρόνο.
koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου